Esittely


Hei,

Olen Pia Markkanen Veikkolasta Kirkkonummelta. Työskentelen myyntialalla. Perheeseemme kuuluu aviomieheni, tyttäremme sekä koiramme lancashire heeler Pinni, sileäkarvainen collie Tike ja karkeakarvainen saksanseisoja Rihla.
Muistoissa, Indi, Gere ja Zäkä

Koirien kanssa olen tottunut olemaan pinestä pitäen ja oman ensimmäisen koirani hankin vuonna 1994.

Vuosien saatossa on kertynyt kokemusta erilaisten koirien luonteista niin arjessa, kouluttaessa ja kasvattaessa.

Dobermannien kanssa kilpailin jäljellä (JK), henkilöhaussa (HK), viestillä (VK), etsintäkokeessa (EK) ja vuonna 2002 osallistuin Palveluskoirien SM-kokeenseen, koemuotona etsintäkoe. Dobermann urokseni Gere suoritti saksalaisen jalostustarkastuksen ZTP:n, joka on mielestäni ehkä kaikkein arvostetuin paperi, jonka olen saanut käteeni. Samainen koira työskenteli myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla vartijakoirana Securitaksen palveluksessa ja tienasi näin ollen omat napunsa.

Karkeakarvaisen saksanseisojanartun Zäkän kanssa aloitimme kanakoirien erikoiskokeen (KAER) koe uran suoraan arvokisoista Ladies' Trialista vuonna 2007 Pornaisissa. Yllätykseksemme voitimme kilpailun, vaikka kilpasisaria osallistui ennätysmäärä 62 kpl:tta. Joten hyvin toimi ensimmäinen seisojarotuinen koirani. Saksalainen sekin, niin kuin dobermannit. Ison osan menestyksetä teki varmaan hyvä tottelevaisuus, niin lintutilanteet eivät riistäytyneet käsistä. Seuraavana vuonna 2008 osallistuimme Simossa samaiseen Ladies' Trial kokeeseen ja silloinkin pääsimme lauantain tulosten perusteella jälleen sunnuntain finaaliin. Tässä kokeessa saavutimme hopeaa tietolinnuilla. Kyllä niin jännitti, kun keskityin vain ampumiseen, koska ylituomari sanoi, että ellet ammu (edes ilmaan) ei hän palkitse ja huh, onnistuin saamaan varmistimen pois päältä, kun Zäkä seisoi teeriparven ja avanceerasi luvasta. Muistan vieläkin kuinka hyvin Zäkä haki suon laitamia ja saarekkeita kuin ajatus. Zäkä oli aarteeni niin monella tapaa! Zäkä on saavuttanut myös rodun korkeimman luonnetestituloksen 248 pistettä.
Nyt meillä on kasvamassa Zäkän sukulaiskoira Rihla, joka on lähinnä mieheni Tuomon metsästyskaveri.

Maailman pienimmän karjakoiran, lancashire heeler Pinnin kanssa olen harrastanut MEJÄä ja sehän tyttö jäljestää kuin juna. Osallistuimme kahteen kokeeseen ja saavutimme kummassakin kokeessa 1-tuloksen. Pentueet häiritsivät VOI-luokassa kilpailemista ja sitten MEJÄ:n harrastus vain jäi. Vanhoilla päivillä käytiin Pinnin kanssa vielä paimennustaipumuskokeessa ja läpihän se meni mummokoiralta, jonka mielestä oli mukava jahdata lampaita.

Sileäkarvaisen skotlanninpaimenkoiran eli nahka collie tuli meille kun halusin isomman koiran, jonka kanssa voin käydä näyttelyissä ja harrastaa, jos aika antaa myöden. Tiken kanssa olen treenannut hieman agilityä ja paimennusta, sekä käynyt näyttelyissä. Aika näyttää mihin tie meitä Tiken kanssa vie. Ainakin hän on erittäin miellyttävä, rauhallinen, tottelevainen ja kaunis koira.

Olen ollut tuomassa myös uutta rotua Suomeen nimeltään medimurjenkoira, joka on kotoisin Luoteis-Kroatiasta medimurjenalueelta. Medi on pieni n. 10 kiloinen alkuperäiseltä käyttötarkoitukseltaan pihavahti ja jyrsijöiden tappaja. Perustimme yhdistyksen vuonna 2019 ja teimme rodusta hyväksymisanomuksen Suomen Kennelliitolle, jonka SKL hyväksyi ja nyt rotu on voinut toimia virallisin tuloksin Suomessa vuodesta 2021 lähtien. Minulla on osaomistuksessa hieno tricolor mediuros Raki.

Kaikki koirani olen aina vienyt luonnetestiin (LTE) ja niin ajattelin tehdä tulevienkin kanssa.

Pinpoint Rolls-Royce
FCI vahvisti kennelnimeni Pinpointin vuonna 2015 mutta ensimmäinen pentue ehti syntyä jo vuotta aikaisemmin eli vuonna 2014. Kasvattaminen on mielestäni mielenkiintoista, mutta meillä syntyy pentueita harvakseltaan, koska pentueen aikaansaaminen ja kasvattaminen, vaatii kasvattajalta paljon aikaa ja panostusta, eikä nykyinen työni anna siihen kovin hyvää mahdollisuutta. Tuontikoiria olen tuonut Suomeen viisi kappaletta ja näen senkin työn tärkeäksi rodun kannalta.
Kasvattajille on tarjolla paljon koulutusta ja itse olen suorittanut Suomen Kennelliiton kasvattajan peruskurssin ja Suomen Koirankasvattajat ry:n (SuKoKa) Kasvattaja- Akatemian sekä olen osallistunut lukuisiin koulutuksiin ja webinaareihin, jotka ovat koskeneet koiran terveyttä, luonnetta ja rakennetta. Lisäksi olen kouluttautunut luonnetestin koetoimitsijaksi ja näyttelyiden kehäsihteeriksi. Harrastus vei minut myös työskentelemään Suomen Kennelliitossa vuosina 2000 – 2007. 

Olen aina halunnut antaa oman panokseni rotujen hyväksi, joita minulla on ollut ja siksi olen toiminut useissa rotujärjestöissä ja -yhdistyksissä monissa eri tehtävissä. Tutuksi ovat tulleet hallituksessa ja jalostustoimikunnassa työskentely, erikoisnäyttelyiden järjestäminen, vuosikirjojen tekeminen jne.

Kaiken tämän johdosta, on ollut hienoa saada paljon aikaan yhdessä ja se on tuonut monia uusia ystäviä ja tuttavuuksia elämääni.


Tervetuloa vierailemaan sivuillani ja tutustumaan koiriimme, kasvatteihin sekä tuonteihin!

Parhain terveisin
Pia Markkanen