Esittely

Hei,

Olen Pia Markkanen ja työskentelen myyntialalla. Asun Veikkolassa Kirkkonummella, yhdessä mieheni Tuomon ja tyttäremme Sipun kanssa. Kotona meillä on kaksi koiraa, heeler narttu Pinni (Marmalade's Jubilee Diamond) ja karkeakarvainen saksanseisojanarttu Zäkä (Suivakon Zäkä).

Maarit Mikkosen luona Turussa asuu heeler uros Kofi (Black Bugz Jamie Oliver), Elli Holapan luona Vantaalla asuu heeler narttu Wiva (Tanspots Valescos Wannabe Wilma) sekä vanhempieni luona Viitasaarella asuu eläkeläisheeler narttu Roska (Hotpot Georgia Brown).

Aiemmin minulla on ollut kaksi ruskeaa dobermannia, Indi (Fantasian Inka Brown) ja Gere (Kriegerhof Du Cognac). Niiden kanssa kilpailin palveluskoirien viesti-, jälki-, etsintä- ja hakukokeissa. Tuntuu että on jo iäisyys kun osallistuin Geren kanssa Suomen Mestaruus (SM) kokeeseen vuonna 2002, lajina etsintäkoe. Gere suoritti myös Saksalaisen jalostuskelpoisuustestin ZTP:n ja työskenteli vartiakoiratehtävissä Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Karkeakarvaisen saksanseisojan luonne vei mennessään ja opetti minut metsästämään. Luonnossa kulkeminen on hienoa ja luonnon ymmärtäminen vielä hienompaa. Zäkä on rauhallinen, kuuliainen ja kaunis koira. Zäkän hienon luonteen todistaa myös upeat 248 luonnetestipistettä.Kilpailemme satunnaisesti (voittajaluokassa).

Jo vuosia olen ihaillut Tanja Kivilinna Myy:tä (Marmalade's Amelie). Siksi kyselinkin Myyn kasvattajalta Anna Niiraselta, että "koska minulle syntyy ruskea pieni heelernarttu"? Mutta niin vain tuli musta – pieni – Pinni, jota en voinut ohittaa! On ollut uskomattoman helppoa omistaa heeler. Pinni kuuntelee hyvin, on reipas ja erittäin suloinen! Isänsä näköinen - äitinsä korvilla.

Englannissa syntynyt, jo pienenä Suomeen tuotu Roska, tuli minulle marraskuussa 2011 viisi vuotiaana. Roska asustaa nykyään äitini toiveesta heillä Viitasaarella. Roska on upea työheelertyyppinen, niin sisäisesti kuin ulkoisestikkin. Luonnetestikin (188 p.) vahvisti käsitystä koirasta. Kun ollaan ulkona käy nenä koko ajan. Roskalla on erinomainen säänkestävä karvanlaatu ja sporttinen ulkonäkö, siitä syystä valioituminen kävi suht helposti.

Kofi tuli minulle, halusta tuoda heeler uros mielenkiintoisista suvuista Suomeen. Maaritin hoteissa Kofilla on mitä mainioin elämä. Lenkkeillen aina kukonlaulun aikaan ja päivällä nukkuen mamman töissä ammattikorkeakoululla.

Wivan tarinan tulossa piakoin.

Koiramaista elämää on tullut vietettyä myös työrintamalla, työskennellen seitsemän vuotta koe- ja kilpailuasioiden parissa Suomen Kennelliitossa. Yhdistystoiminnassa olen ollut mukana Suomen Dobermannyhdistyksesssä, Saksanseisojakerhossa ja Uudenmaan Kanakoiraharrastajissa. Suomen Lancashire Heeler yhdistyksessä, olen hallituksen jäsen ja  jalostustoimikunnassa olen toiminut jäsenenä ja sihteerinä 3 vuotta. Lisäksi teen viidettä vuotta Heeleryhdistyksen vuosikirjaa.

Koetoimitsijakortti löytyy: PK, LTE, KAER ja TOKO puolelta. Lisäksi olen kehäsihteeri.

Jäsenyydet:
Suomen Kennelliitto - Finska Kennelklubben ry (SKL)
Suomen Koirankasvattajat ry (SuKoKa)
Suomen Lancashire Heeler -yhditys (SLHY)
Saksanseisojakerho ry (SSK)
Veikkolan Koirakerho ry (Vekora)
Uudenmaan Kanakoiraharrastajat ry (UKH)
Luotosen Hirvimiehet ry
Permosen Erä ry

Lisäksi olen Suomen Lancashire Heeler -yhdistyksen
sitoumuskasvattaja
 
Ystävällisin terveisin pia